Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

söndag 26 juli 2015

Puh Phuket!

Nu är vi i Karon Beach på västra sidan av Phuket. Hur gick resan till hit då? Jo, det var en lååång dag. Åkte bil upp till Bangkok kl 7 på morgonen igår (lördag). Bilresan tog strax under tre timmar och gick fint. Prinsen var vaken de första 1 1/2 timmarna, jag satt bak med honom och agerade lekledare. Vi tittade på saker utanför fönstret, läste böcker, åt frukost (omelette och lite toast), sjöng sånger osv. Sedan när allt annat var tråkigt tittade vi lite på klipp på Ipaden och sedan sov han i ca 1 timme. Gick ganska smidigt! 
Pappa försöker hålla jämna steg med prinsen på flygplatsen.

Sedan hade vi 5 timmar på flygplatsen innan vår flight. Det var inte lika roligt. Melker ville gärna springa omkring hela tiden så vi fick försöka hålla oss till de mer folktomma ytor vi kunde hitta. Det var en liten utmaning. Han är inne i en period då han blir väldigt upprörd om han inte får göra vad han vill när han vill vilket passade lite dåligt en sådan här dag. Han vill alltså gå själv precis hela tiden och gå dit han själv vill. 

Därefter kom flygresan. Visserligen tog det bara en timme och tjugo minuter att flyga men det var nog så jobbigt. Vi hade inget extra benutrymme och vår lilla kille är ju inte den lugna varianten som gärna sitter still och pysslar. Han hade så mycket myror i brallan att jag var helt svettig tillslut. Men vi läste böcker och lekte "öppet/stängt" med fönsterluckan och sedan lite iPad igen. Vi har ju flygit några vändor med honom vid detta laget och det har aldrig varit några problem med tryckutjämning för honom. Men nu hade han det lite jobbigt vid landningen. Inte roligt alls! Han gallskrek i ca 10 minuter vilket kändes ungefär som 7 år i Tibet. Och när vi väl landat fortsatte han att tjura, han var på dåligt humör efter det här med öronen och var tvungen att sitta ner och vänta på att vi skulle få stiga av. Vänta har ju aldrig varit hans grej. Han fortsatte därmed att tjura och skrika. Vi var inte superpoppis bland medpassagerarna som gav oss onda ögat en efter en när de passerade oss påväg ut. 

Prinsen njuter! Får fotmassage i taxin av pappa. 

Efter den pärsen hade vi bara en liten biltur från flygplatsen till hotellet. Vi hade bokat en bil via Kids-on-board som har bakåtvända bilbarnstolar. Vi fick en Britax two ways och prinsen satt så bekvämt. Det skulle ta ca en timme men såklart var det extra mycket trafik och det tog istället en och en halv timme. Det gick ändå rätt bra även om vi fick jobba en del för att hålla Melker nöjd, han var vid detta laget både less på att vara på resande fot och trött. 

Väl framme på hotellet blev vår lille prins så välkomnad och ompysslad av tjejerna i receptionen och han strålade och njöt till fullo av all uppmärksamhet. Skönt med en paus tyckte hans föräldrar som behövde pusta ut lite efter en lång dag. 

Underbart stor säng! Framgår kanske inte av bilden men den är långt över 2 meter bred. 

Prinsen konstaterade iallafall att det bästa med rummet var att det fanns en rejäl kant/tröskel att gå fram och tillbaka över.

Utsikten från balkongen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar