Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

onsdag 5 augusti 2015

Patong, inte så pjåkigt!

Igår lämnade vi Sunwing Bangtao och styrde kosan söderut igen, mot Patong! Det var några sköna dagar då vi bara lekt och haft det bra. Resorten låg lite väl isolerat och efter en vecka behövde vi lite miljöombyte. 

Vattenbus i Bangtao

Pussel i Minilandet
Discokungen på minidisco! 

Melker har varit lite småsnuvig de senaste dagarn. Som tur är verkar det bara vara någon liten släng han åkt på, ingen feber eller så utan bara snorig, lite rosslig i andningen och rosslig hosta. När han somnat i söndagskväll var han så rosslig på andningen att vi blev lite oroliga, väckte honom för att kolla att han mådde bra och ringde tom 1177. Han lade av några riktiga hostningar och sedan blev rosslet mycket bättre. Självklart fick vi sota för att vi väckt honom, han var inte särskilt sugen på att sova de närmsta timmarna och kl 01.30 var jag så trött att jag såg dubbelt. Men skönt att det inte verkar vara något allvarligt iallafall. 

När vi checkat in på vårt hotell i Patong fick vi lite Miami Vice-feeling. Det känns som det var jäkligt fint på 80- och 90-talet men nu är det väl inte helt up to date. Men det är rent och mögelfritt och ganska stort rum så det känns helt ok. Frukosten fick dessutom mer än godkänt. 

Igår kväll drog ett oväder in och det blåste och regnade som sjutton hela natten och förmiddagen. Vi bor på 7:e våningen och ovädret blev väldigt effektfullt häruppe hos oss. Jag var lite orolig att balkngdörrarna skulle blåsa upp under natten och att stormen skulle ta oss. Hua! Men det gick fint och mitt på dagen gav ovädret med sig och vi gick iväg till ett jättestort lekland så att prinsen fick springa av sig lite. 

Det roligaste i detta jättestora inomhuslekland var enligt prinsen att skjuta runt den här bilen. Bollhavet var också lite roligt men gungorna och studsmattan var ingen höjdare alls:)

Efter leklandet blev det bolognese i en foodcourt. När det går trögt med maten är pinnar ett partytrick som brukar gå hem. Vem kan motstå bolognese med pinnar? 

Vi är positivt överraskade av Patong. Man har ju hört rätt mycket dåligt om det men hittills tycker vi att det är lite oförtjänt. Visst är det exploaterat, men när man reser med en ettåring är inte oexploaterade miljöer riktigt det man söker. Här kan man dra sulkyn längs trottoarerna utan problem vilket underlättar en hel del. Och att kunna gå till lekland ibland är ju toppen om det är regnigt eller för stekhett. Här finns både strand och stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar