Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

lördag 1 augusti 2015

Prinsen, Lollo & Bernie

Vi märker stor skillnad på vädret här i Phuket jämfört med i Hua Hin på östkusten. Här märks regnperioden av lite mer. Det har regnat lite de tre senaste dagarna, men inte mer än några timmar här och var och på eftermiddagarna har det oftast varit väldigt fint väder. Det är dessutom relativt svalt i jämförelse, här ligger det ofta på runt ca 30 grader. Här svettas vi sällan, det är ganska behaglig temperatur. Vi upplever att Hua Hin var lite torrare och mycket varmare än här. 

Männen i mitt liv äter middag i solnedgången. 

Vi bor på Sunwing resort Bangtao som får både ris och ros av mig. Själva hotellupplevelsen når inte upp till de 4 stjärnor som utlovas. Hotellrummet är ganska naggat och stinker verkligen fuktskadat, vi har provat på att göra ett byte av rum och bägge lika fuktskadade. Antar att alla rummen är mer eller mindre fuktskadade. Vi önskade badkar då vi blivit visade ett rum med badkar inför bokningen. Det gick inte eftersom de inte hade något rum med badkar och hiss ledigt (i lågsäsong?? Hotellet är inte ens halvfullt). När vi bytte rum var rummet inte utrustat med standardgrejer såsom Nescafé, te, engångsartiklar i badrummet. Därtill var det lite meckigt att få hjälp med det, hänvisades hit och dit. Massa sådana småsaker man stör sig på som drar ner betyget. Det som är bra är området, det är verkligen toppen! Hotellet ligger precis på stranden och poolerna är jättefina och många, sex stycken, och det finns gräsplättar där prinsen kan springa runt. Minilandet är också jättebra med lekplats under soltak. Barnaktiviteter finns det gott om och Melker som älskar att dansa har varit på både pooldisco och kvälls-minidisco. Gymmet uppskattades av päronen som fått lite variation på simningen. Idag körde jag först lite kondition i gymmet och sedan vattengympa. Härligt! De pass som erbjuds är vattengympa, pilates och yoga. 

Prinsens nya bästisar Lollo och Bernie. 

Så fort han får syn på Lollo eller Bernie springer han i full kareta vinkandes och viftandes fram och vill komma upp i famnen och kramas. 

Minilandet är en höjdare

Prinsen och jag skakar rumpan på pooldiscot

Det har varit skönt att vara här i några dagar och att Melker fått leka ordentligt  både på stranden och i Minilandet. Men detta ligger lite öde och nu saknar vi stad lite grann och åker vidare på tisdag. Dessutom har det varit svårt att få tag på blöjor och sånt här. Det lutar åt Patong på tisdag när vi checkar ut härifrån. 

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad mysigt ni verkar ha det. Vi blir riktigt avundsjuka och längtar tillbaka till Thailand när vi ser foton och läser om er!

    Jag var med mina syskon och föräldrar i Patong vintern 2007, Hua Hin med syskon, familj och flickvännen vintern 2011. Nu i vintras åkte jag, flickvän å våra två barn till Sunwing Bangtao en vecka och Emerland Beach Khao Lak andra veckan.

    Vi och barnen älskade Sunwing Bangtao och barnen (2 och 3 år gamla nu, treåringen är också född på nationaldagen som er Melker) pratar fortfarande om Lollo & Bernie och vill åka dit igen. Sonens favoritskor kallar han för "Lollo sko" för han hade de på sig så mycket i Thailand. :-)

    Vi hittade blöjor dels i hotellets lilla minimarket, men även i den större mataffären som låg 15 minuters promenad (eller max 5 minuter med bil) från hotellet. Mataffären hade också mycket bättre priser och lite mer att välja på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emil! Jasså, ni har också en liten nationaldags-kille! Vad roligt att höra att ni och barnen också uppskattade Sunwing Bangtao! Här saknar vi redan Lollo & Bernie och lyssnar och dansar till deras låt om dagarna och Melker köpte med sig en liten mini-Bernie från Minimarten på hotellet som han bär runt på! Under tiden vi var där var det riktig lågsäsong så nattblöjor i Melkers storlek var slut både i Minimarten på hotellet och på Tesco inne i det lilla centrum som fanns. Otur! Utbudet är säkert bättre under högsäsongen.

      Hade ni något bra och barnvänligt boende i Khao Lak? Vi funderar på att åka vidare på måndag men är inte helt på det klara med vartåt så alla tips är välkommna!

      //Maria

      Radera