Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

söndag 9 augusti 2015

Dubbeldagar, föräldrarpenning, föräldrarledighet - och en resa!

Vi har fått många frågor om vi tar dubbeldagar eller hur det funkar det här med att vara föräldrarlediga bägge två under så lång tid. Både hemma innan vi åkte och folk vi stött på här har funderat över detta. Vi har inte tagit ut några dubbeldagar alls. Många verkar blanda ihop det här med att vara föräldrarledig och att ta ut föräldrarpenning. Föräldrarpenning får man endast ta ut 30 dubbeldagar och dessa måste vara innan barnets 1-årsdag. Föräldrarledig får man däremot vara bägge två om arbetsgivaren beviljat föräldrarledighet. Enligt föräldrarledighetslagen har man rätt att vara föräldrarledig tills dess att barnet är 1 1/2 år. Man kan alltså välja att vara föräldrarlediga bägge två utan att ta ut någon föräldrarpenning eller att endast en förälder tar ut föräldrarpenning. Det underlättar då såklart att man inte har så höga omkostnader, ex gör som oss och åker iväg till Thailand där man får lite mer för pengarna:) 

Allt klär en skönhet! Även pappas glasögon! (Oroliga kan vara lugna, pappsens brillor en kortis provades endast en kortis så prinsens syn hann med all säkerhet inte ta skada).

Sjukt ointressant inlägg för en del men som sagt verkar det som att många blandar ihop det där med föräldrarpenning och föräldrarledighet och kanske missar möjligheten att passa på att göra en trevlig resa under föräldrarledigheten. Vi är fortfarande i Patong och bor på hotell här men försöker hitta något mer åt lägenhets eller hus hållet. Ska titta på lite alternativ imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar