Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

måndag 29 juni 2015

Hongkong med barn

Förra veckan var vi ju i Hongkong och jag ville sammanfatta resan lite. Vi tyckte Hongkong var en otroligt läcker stad och väldigt barnvänlig. 
Melker leker i fönstret på vårt hotell, Stanford Hillview Hotel. 

När man reser med små barn uppskattar man så många små saker om man inte ens skulle reflekterat över före barn. Först av allt är det inga problem att ta sig fram med barnvagn. Trottoarerna är oftast breda och promenadvänliga, gångbroar finns det gott om vilket gör det väldigt enkelt att ta sig över vägarna trots mycket trafik. För att ta sig upp till gångbroarna finns hissar eller rulltrappor nästan överallt. Det enda man kan klaga på vad gäller framkomlighet med barnvagn är att det kan bli rätt trångt på trottoarer och gångbroar då det periodvis är otroligt mycket folk i rörelse i de centrala delarn av staden. Vi upplevde framförallt att det var väldigt "crowded" sent på eftermiddagar och kvällar och framförallt på söndagarna. På söndagen vi var där var det riktigt obehagligt mycket folk i farten, det var nästan som att vara mitt framför scenen under en konsert. 
Breda trottoarer
På eftermiddagarna blev det rätt trångt då det var så mycket folk i rörelse.

Barnmat, blöjor o dyl var inga problem att få tag på. I matvaruaffärerna som finns på bottenvåningen i vart och vartannat köpcenter, finns gott om burkmat från bla Heinz (även Heinz organic), Hipp, Hollie, Ella's kitchen. Och blöjor från ex Huggies och Pampers. Även bebisanpassat snacks. I typ hälsokostbutiker, som det förövrigt finns väldigt gott om, kan man ofta hitta både modersmjölksersättning och klämmisar. Vi köpte amerikanska klämmisar från Nature's best, med frukt och havre för ca 5-6 kr per styck. Fick mängdrabatt när man köpte fler än 12 stycken. Även på leksaksaffärer, Toy's R Us, hittar man en liten avdelning med barnmat och snacks. Vi blandade lite, ibland gav vi Melker burkmat och ibland fick han ex lasagne eller pasta bolognese. Barnstolar finns på de flesta restauranger och kaféer. 
Bara ääälskar Huggies! 

Typ en triptrap på hjul! 

Här i Thailand är man ju ganska van att göra ett blöjbyte lite vart som det funkar bäst för tillfället. I Hongkong finns det skötrum i de flesta köpcenter. Där brukar det ofta finnas flaskvärmare också ifall man behöver värma på en flaska eller burk. Väldigt lyxigt. 

En barnsits! I ett köpcenter i Kowloon. Hittade även lånesulkys från MacLaren i köpcentret IFC One. 

Ett första chopstix-set! Alltså pinnar anpassade för barn att äta med. Tyckte det var lite roligt! 

Lite svårt att se kanske, men detta är en våning i Ocean Mall där märkesbutikerna för barn ligger på rad. Till vänster ligger ex Burberry Junior och till höger Armani Junior osv. Som ett Rodeo Drive för barn kan man säga. 

Lekplatser finns det gott om. Vi gick till någon lekplats och lät Melker leka av sig 1-2 gånger om dagen. I både Kowloon-parken och Hongkong Gardens finns även fina fåglar att titta på vilket var uppskattat. 


Att resa till Hongkong med barn är alltså inga problem. All sightseeing vi gjorde funkade jättebra att göra med sulky och bärsele. Det finns även ett stort aquarium och Disneyland man kan åka till men vi bedömde inte att det var värt det när han är så liten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar