Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

måndag 8 juni 2015

Febrigt!

Stackars prinsen vaknade alltså i söndags med feber. Eftersom vi fick rådet från 1177 att gå till sjukhuset om det höll i sig mer än 24 timmar så gick vi igår till Bangkok Hospital när den inte gett med sig. Som tur är bor vi ett stenkast från sjukhuset så det är väldigt smidigt att ta sig dit. Otroligt fint privatsjukhus, när man kliver in i entrén är inte sjukhus den första känslan man får. Då det råder fotograferingsförbud har vi dock inte mycket bilder att bjuda på. 


Inga väntetider överhuvudtaget, allt gick sjukt smidigt, mycket personal överallt som var väldigt måna om att ta hand om en och visa vart man skulle gå och osv. Vi kom in runt kl 10.30 och gick hem igen kl 13.30. Vi fick inte gå därifrån innan läkaren hade fått se att febern gick ner under 39 grader. Först baddades han med våta handdukar, och stackarn tyckte inte om det alls, han var så ledsen så ledsen. Sedan undersökte läkaren och tyckte att han var så svullen i näsan att det behövdes en nässköljning i samband med att man även tog ett influensa-test. Väldigt märkligt, själv tycker jag varken att han låtit tjock inäsan varken före eller efter det och snorig har han inte heller varit. Känner mig lite tveksam till om det verkligen var nödvändigt men när läkaren säger att det måste göras litar man såklart på honom. Det var bland det värsta jag har varit med om! Jag mådde så dåligt av att se hur han led när näsan rengjordes. Han gallskrek verkligen och de höll fast honom. Vi stod såklart brevid, Kalle och jag, och försökte lugna honom men han skrek och skrek. Tillslut höll jag på att svimma och började gråta jag också. Då var de nästan färdiga. När dom äntligen släppte honom sträckte han sina små armar mot mig och slängde sig om min hals och sedan fick jag några pussar på munnen. Lillen! Det kändes verkligen i mammahjärtat!

Förutom näsrengöringsincidenten var det ett väldigt bra sjukhusbesök. De tog verkligen hand om oss hela tiden och den enda väntan under besöket var när vi väntade på testsvaren och väntan på att febernedsättande skulle verka. Konstigt nog tog de även test för RS-virus, mycket märkligt med tanke på att det inte fanns några som helst sådana symtom (enligt mig, men jag är ju inte läkare iof). 

Prinsen och jag blev utescorterade i en kärra. Service!

Medicinen fick vi i en liten påse som andades "goodiebag". Lite konstigt kanske men det kändes trevligt.

Mediciner är förövrigt inget man snålar med här! Man skickas gärna hem med ett helt apotek av piller och div vätskor. Känns väl sådär hälsosamt enligt mig.. 

Den elaka febern vill inte lämna oss och håller sig fortfarande idag runt 39-40 grader. Vi ska på återbesök på sjukhuset imorgon och om febern inte gått ner tills dess kommer de att ta test för Dengue och Malaria. Hoppas verkligen verkligen att prinsen vaknar frisk imorgon! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar