Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

onsdag 17 juni 2015

Victoria Peak - Hongkong

Vi började dagen med en promenad genom Kowloon Gardens som ligger väldigt nära vårt hotell. Vi bor på ett hotell i Tsim Sha Tsui som heter Stanford Hillwiev Hotel. Otroligt bra val av hotell. Läget är kanon, rummen fräscha och bra pris. Jättenöjda! Vi är glada att vi valde detta område och inte Hongkong-ön. 

Det är jag, Kalle och Melker som man skymtar i det lilla typ lusthuset och en "quigongare" till höger om oss. Många quigong-utövare här. 

Sedan åkte vi färja över till Hongkong-ön. Star Ferry tar ca 8 minuter från Kowloon till Hongkong-ön Central och kostar 2.50 HKD (mån-fre) för plats på det övre däcket. Alltså ca 3 SEK. Jättefin båttur även om den inte var särskilt lång. 
Vid färjeläget på Kowloon-sidan

Färjeturen var helt i prinsens smak, kort och lite vaggande och en massa båtar att titta på.

"Ädä?!"

Väl framme på Hongkong-ön tog vi bergbanan upp till Victoria Peak. Bergbanan från 1800-talet var en attraktion i sig och jag höll i mig rätt hårt i sätet på vägen uppför branten. Det var allt lite nervpirrande. Den kostade runt 80 HKD per vuxen tur och retur.
Utsikt från bergbanan.
En bergbana i bakgrunden till höger.

Uppe på Victoria Peak fanns det såklart gott om souveniraffärer, restauranger, kaféer och boutiqer. Och  en utsiktsterrass. Det kostade ca 50 HKD att gå upp på utsiktsterrassen och det var helt klart värt det! Helt otroligt vacker vy över staden! Det ingick även en audiotur i priset, jag hann dock endast lyssna någon minut innan mammaplikten kallade. 

Otroligt läckert!
Med farfar påväg neråt igen! 

På Hongkong-ön (central) fanns många finare köpcenter. Alla sprang omkring helt finklädda och kostym-nissar överallt. Det var väldigt "business" här i finanskvarteren. Något smart var att det fanns gångbroar överallt som förbindelse mellan nästan alla hus. Smidigt att slippa trafiken nere på gatorna och vänta vid övergångsställen. Dessutom var det tak över broarna så att man slapp solen. Smart! 

Många coola byggnader på Hongkong-ön.

Köpcentren är inte riktigt byggda så som hemma, högt i tak och luftigt. Här bygger man istället väldigt kompakt för att ta vara på yta. En lång person kan nog inte ens gå rak här.

Vi har haft en riktigt intensiv heldag och kom inte tillbaka till hotellet förän det var läggdags. Nöjda och trötta och med massor av nya skoskav, bäddar vi ner oss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar