Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

lördag 20 juni 2015

"Hongkong very small city"

En trevlig och pratsam liten dam kom fram till oss och ville prata lite. När vi sa att vi var i Hongkong i en vecka utbrast hon: "Ah, Hongkong very small city! Usually 4 days". Allt är ju relativt, hon skulle nog klassa Göteborg som en liten by tänker jag. Söt kommentar iallafall. 

Wan Chai

Igår tog vi färjan över till Wan Chai på östra delen av Hongkong-ön för att besöka ett ställe som hette Brickstime. Jag hade läst att de var specialiserade på Lego och var sugen på att köpa lite Duplo till Melker. Dessutom skulle det finnas någon liten lekplats att testa/leka med klossarna på plats. Det lät roligt! Vi letade oss fram till den nämnda butiken. Det tog väl halva dagen ungefär. När vi kom fram visade det sig att det inte var särskilt mycket att hänga i julgranen, en liten hål-i-väggen-butik. Herregud som jag fick äta upp det resten av dagen:) 
Flagshipstore och allt:)

Wan Chai

Efter den misslyckade Lego-incidenten bestämde vi oss för att ta spårvagnen från Wan Chai på den östra sidan av ön till Central. Spårvagnsturen var riktigt fin och man fick se mycket. Billigt dessutom, 2.30 HKD per person. Man går på spårvagnen längst bak och när man ska kliva av gör man det längst fram vid chaufförens plats och betalar vid avstigning. Konstigt system. Vad händer om man inte betalar?? Man kan ju inte gärna bli avslängd och det bli brötigt för chauffören att ta tag i eventuella friåkare när de är påväg att stiga av. 
På spårvagnen

Vi åkte världens längsta rulltrappssystem, 800 meter. Mid-levels-escalator är 20 st rulltrappor/rullband och man kan hoppa av vart man vill under den 20 minuter långa färden och gå av i ex SoHo. Det gjorde vi och sedan orkade vi inte hoppa på den igen utan tog oss vidare till fots med en övertrött prins i bärsele.

Avstigning i Soho
Vi tog en prommis i Soho-kvarteren. 

Vi firade midsommar med en middag på en kinesisk diner, ingen finmiddag men det var trevligt. Lars provade, alldeles modigt, en Sechuan-fisk. Helt rätt att testa det när man är här, jag vågade inte riktigt. Den var riktigt svettigt spicy vill jag lova! 

Idag har vi shoppat lite. Besökte en outlet och några köpcenter. Typiskt nog så blev det inte riktigt som vi tänkt oss med Melkers sömn. När man reser med barn får man alltid vara beredd på att det inte blir som man planerat eller tänkt sig och då är det bara tänka om och göra det bästa av det. 


Det blev såklart några besök i lekparken och så tittade vi på fåglar i parken. Flamingosarna var populära. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar