Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

måndag 13 april 2015

Vatten, vatten bara vanligt vatten!

Idag inleddes alltså Songkran-firandet. Överrallt längs gatorna står det folk och sprutar vatten med slang, vattenpistoler eller kastar isvatten från hinkar. En del kör runt med bil och sprutar vatten. Ju blötare man blir desto mer tur/lycka under det nya året. Mycket vatten blir det helt enkelt. Vi har försökt att hålla oss lite utanför firandet, så gott vi kunnat. Mest pga att det inte är jättelämpligt för en liten prins att få isvatten kastat över sig och sedan är det tydligen vanligt med olyckor pga rattfylla under firandet. Vi tyckte det kändes bäst att ligga lite lågt. Vi har såklart tagit oss iväg till affären och handlat och varit ute och köpt lunch. Så vi hann allt med lite nyårsfirande! 
Förutom att vi blev lite blöta fick vi även någon slags krigsmålning i ansiktet alla tre och prinsen fick lyckopussar. Så nu borde vi vara laddade med tur inför kommande året! Känns skönt! 

Även idag har varit molnigt, dock inget regn. Jag tyckte det var perfekt väder idag, 29-30 grader. Alldeles lagom för en norrlänning!:) Nu är vi endast tre familjer kvar i vårt lilla område, konstigt det känns när det är så lugnt. Men skönt på morgonen när man ska ta sin motionsrunda och har poolen för sig själv. 

Uppdaterar på fågelfronten om det är någon som funderat över hur våra fågelungar mår. De mår alldeles utmärkt och är nog snart mogna att flyga ur boet på egen hand. Man skulle kunna tro att det är mamman på bilden men nejdå, det är en av ungarna. Den lite mindre ungen skymtas till höger.

Middag på restaurangen mittemot vårt område, nära och bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar