Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

fredag 10 april 2015

Djuren & vi!

Denna veckan har handlat mycket om djur för oss. På olika sätt. I början av veckan var det ju grodan som jag skrev om i förra inlägget. När vi skulle flytta om blommorna på terassen upptäckte vi att vi hade en liten fågelfamilj som byggt bo i en av växterna. Det är alltså en väldigt stor växt som ser ut som ett Bonsaiträd. Fågelfamiljen består av två små fågelungar och två föräldrar som åker fram och tillbaka i skytteltrafik hela dagarna med mat till ungarna. Två onda, inkräktarfåglar har cirkulerat runt boet i några dagar för att försöka kidnappa eller döda ungarna. Kalle har sett det som sitt kall att skydda vår lilla fågelfamilj från de onda. Han har haft fullt upp med att hjälpa föräldrarna att vakta de små liven. Jag måste säga att han har gjort en strålande insats! Ungarna är fortfarande vid liv och har nu växt till sig ganska bra. De har blivit så stora att de onda nu har gett upp.



Kalle har även varit med om en hundattack i veckan. Ett gäng med hotfulla hundar började springa mot honom och han fick fly in på en restaurang här i närheten och beställa en öl medan han sökte skydd. Som tur var kom en vänlig thailändska som sett det hela på håll, och hämtade upp honom med moppe och körde hem honom. Puh, vilken tur han hade! Dagen efter skulle Kalle köpa lunch på ett stammisställe vi har här i krokarna. När han kliver in sitter moppe-tjejen som hjälpte honom där. Kalle säger då (på ett fullproppat ställe): "thanks for yesterday" till henne. Tyckte det var rätt roligt då det kan ha tolkats på lite olika sätt om man inte visste bakgrunden!

Om man funderar över hur det gick med myggorna efter vår lilla anti-myggräd här för ett tag sedan så kan jag meddela att det funkar ganska bra. Vi ser till att spreja med myggradar i gardiner och kuddar till utemöblerna. Vi tar aldrig in skor utan lämnar utanför. Vi är noga med att hålla myggnät stängda innan kl 7 på morgonen och efter kl 17.30 på eftermiddagen. Sedan har vi vår elektriska mygg-apparat igång dygnet runt i sovrummet. Vi har köpt myggmedel från Johnson&Johnson från 6 månader och utan DEET till prinsen. Han sover i långärm/-ben pyjamas men ibland får han lite myggmedel på fötterna och runt handleder och nacke, om det känns motiverat.

Sedan har vi ju myrorna! Så fort man tappar någon liten liten bit mat ute på terassen och inte tar upp den med en gång, så bildas det en motorväg av myror som försöker forsla bort matbiten. Men myrorna är dock inget större problem, inte så länge man städar efter sig.

Sist men inte minst geckosarna! Den vi hade i sovrummet verkar ha flyttat ut och istället bosat sig i trappan mellan våningarna. Sedan har vi en som bor i köket. Eventuellt även en i badrummet, eller också är det en av de redan nämnda två som håller till där ibland.

Prinsens nya bästis Skalman som han vill ta med sig överallt! Kvalar väl också in under inlägget om djur?!!

Idag har vårt hus preppats med ormgift. Vi strosade runt lite nere i köpcentret under tiden. Storhandlade bla för att laga lite prinsenmat. När vi kom hem ikväll har jag lagat köttbullar i gräddig tomatsås och potatis- och morotsmos. Köttbullarna gjorde jag på fläskfärs som jag blandade med ägg, grädde och potatisstärkelse, kryddade sedan med svartpeppar, vitlök och örter (basilika, oregano, timjan och mejram). Bullarna fick koka i såsen som jag gjort på grädde och lite smaksatta krossade tomater (lök, vitlök och örter). Det blev smaskens! Det blev några portioner att frysa.
.

2 kommentarer:

  1. Det kan ju eventuellt också vara så att Kalle ville ha ett skäl till att köpa en öl?
    Fågelräddningsaktionen är ju dock hedervärd.
    Melker är lyckligt lottad som har en mor som år rena barnmatskocken. Lagar aldrig Kalle mat eller har han fullt upp med att rädda fåglar och bli skrämd av hundar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det är en tänkbar teori:) Fågelinsatsen är mycket imponerande, ungarna har nu växt till sig ordentligt och är snart redo att lämna boet!
      Kalle hjälper till i matlagningen, han skruvar på locken på burkarna när de har svalnat och ställer in dom i frysen:)

      Radera