Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

lördag 25 april 2015

Long time no see..

Bloggen har legat lite i dvala under veckan men nu har jag ruskat liv i den igen! Som jag nämnde tidigare, började veckan med en riktig värmebölja. Sedan vände det tvärt och vi har haft en del regnskurar och åska. Inte hela dagarna såklart men när det regnar här så är det ordentliga skurar, himlen öppnar sig bokstavligt talat. Vi har haft det ganska behagligt temperaturmässigt, idag var det bara runt 30 grader mitt på dagen och endast 26 grader runt kl 16. Ganska kallt!

Nog om veckans väder! Förutom lek och bad har veckan även bjudit på ett besök i Kiddyland i köpcentret. Perfekt att gå dit ibland under de varmaste timmarna så att prinsen får leka av sig lite och sedan sova gott i sulkyn medan mamman och pappan strosar runt och mumsar på kockospannkakor och annat gott. Denna gången hade vi kameran med oss som tur var. Så underbart att se hans glädje att jag inte kunde låta bli att filma honom.

I torsdags kväll tog vi en liten utflykt till nattmarknaden. Vi kom dit runt kl 18 och då hade den precis börjat. Det var ganska lagom med folk, ju senare det blev desto mer knökfullt blev det. Marknaden är ganska lagom stor och väldigt trevligt matutbud, mycket fisk och skaldjur. Vi valde helt fel ställe att äta på kunde vi konstatera i efterhand. Hungriga som vargar tog vi första bästa. Smaken var det inget fel på men det var det långsammaste jag varit med om! När vi väntat på några små vårrullar i ca 45 min (förövrigt ganska få gäster), var prinsen trött på att vänta och vi fick ta take away. Men i det stora hela gick besöket på marknaden toppen, prinsen var på hyfsat gott humör trots att det var sent. Vi kom hem ca kl 20 vilket är jättesent för oss, Melker brukar gå och lägga sig mellan kl 18-19 i vanliga fall. Vi fyndade en del, bla leksaker och flipflops. Dock är väl ingen av oss prutexperter, det får vi jobba på.

Pappa med sina nya flopsar!

Det var en pömsig liten prins som höll igång till sena timmen (läs kl 20)!

Igår hittade vi en restaurang som förmodligen serverar de godaste sushi i världen! Jag skojar inte, det var ljuvligt! Favoriten var friterade med färsk krabba inuti, mums! Vi hade dock lite dålig koll på hur stora portionerna var, så 26 bitar och två förrätter senare rullade vi hemåt. Desserten vi kollat in fick helt enkelt inte plats.

Sushi i världsklass!

Under veckan har prinspottan flyttat in! Än så länge har inte prinsen lurat ut hur den ska användas men det kommer i sinom tid, ingen stress.

 

1 kommentar: