Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

tisdag 7 april 2015

305 dagar..

..vilket motsvarar 10 månader och en dag! Vi firade alltså 10 månader med vår ljuvliga prins igår! Otroligt vad det har gått fort! Det händer så mycket hela tiden, när vi kom till Thailand för tre veckor sedan var han ganska lättsam och hängde liksom bara med på det mesta. Man kunde ta med honom på i stort sett vad som helst och han fann sig oftast i det. Nu har han helt plötsligt fått en vilja av stål och är oerhört bestämd. Så fort han inte får som han vill eller får göra det han vill protesterar han högljutt. En riktig liten direktör har han blivit. Vi tog en tur till Market Village igår och han var allt annat än lättsam. Det enda han ville göra var att gå omkring själv (hålla mamma el pappa i handen), vagnen totalvägrade han. Puh! 
Högst upp i MV finns bio, bowling, spel och Kiddy Land. Direktörn var väldigt imponerad av alla spel, lampor och barn.

Direktörn går i alla fall ganska bra nu. Dock tar han max 10 steg åt gången sedan faller han på rumpan och får ta nya tag igen. Han älskar att få springa omkring i gräset. Igår giftade dom gräsmattan i området. Även om det inte skulle vara någon fara för människor och husdjur, tyckte jag att det kändes bättre att inte leka i gräset igår. På fredag ska huset ormgiftas, det görs en gång i månaden. Känns väl sådär hälsosamt men vi vill ju inte gärna ha ormar i krokarna. 

Imorse hade vi en groda på besök på terrassen (precis under kvasten). Uh, obehagligt! Kalle fick jaga bort den med sopkvasten. Jag googlade den i efterhand och fick såklart för mig att den var giftig. Oklart om den var det men troligtvis inte.

En svensk restaurang som heter Cajutan lagar barnmat som de säljer. Den förvaras i frysbox. Vi gick förbi där igår och köpte på oss några testburkar. Maten lagas där på restaurangen, har tydlig innehållsförteckning på svenska, inga konserveringsmedel, inget socker eller salt och det kändes ganska smidigt med tanke på att köket här är lite spartanskt utrustat. Får se om vi fortsätter köpa. Direktörn gav maten toppbetyg!
Mammans och pappans middag var inte så pjåkig den heller! 

Bad, bad och bad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar