Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

onsdag 15 april 2015

Äntligen acklimatisering!

Morgonstund har guld i mund! Klart man blir glad av att äta frulle på terrassen! På morgnarna brukar vi äta frukost och lyssna på musik, idag körde vi lite country-dängor! Och så turas vi om att gå och simma. 


Det känns som jag äntligen acklimatiserat mig lite! Det var i sådana fall på tiden, vi har ju varit här en månad nu! Vissa dagar har jag varit lite orkeslös mitt på dagen när det varit som varmast. Men nu känns det som jag klarar av värmen lite bättre. Det verkar som att prinsen också kommit in i klimatet bättre nu. 

För att tackla värmen har jag skaffat mig ett nytt beroende! Skippy är nu mera min BFF! 
När jag ändå är lite inne på laster, kan jag passa på att nämna att det säljs svenskt snus på några ställen i krokarna, bla Cajutan. Jag har tänkt tanken några gånger och känner ett litet sug ibland men det får vänta tills jag slutat helt med amningen. Då ska jag ev unna mig en liten smakissnus:)

Idag var vi i stort behov av en storhandling. Perfekt aktivitet att göra mitt på dagen under tiden Melker sover sin eftermiddagslur, svalt och skönt. 

Vi åt lunch i köpcentret och till lunchdessert blev det lite kockospannkakor till mamman och pappan! Det är verkligen underbart gott! 

På eftermiddagen gjorde jag ett nytt storkok till Melker. Denna gången blev det kyckling med kockosgräddsås, tomat, vitlök, och lite örter. Det var ganska utplockat i köttdisken i affären, antar att det beror på Songkran. Vi fick i alla fall tag på kycklingfiléer. Fick först för mig att jag kunde koka filéerna så länge att de skulle bli mjuka och lätta att mosa sönder. Insåg efter ett tag att det inte skulle hända de närmsta timmarna. Kalle fick rycka in och mosa all kyckling i vitlökspressen. Jag var lite för klen i nyporna:) 
Men resultatet blev bra! Voilà!

(Receptet: 
300 gram kyckling (filé eller färs)
1 vitlök
1/3 burk smaksatt tomatkross/tomatpuré (örter,lök,vitlök hade jag)
Vispgrädde 1 1/2 pkt
Kockosgrädde 
Svartpeppar)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar