Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

tisdag 21 april 2015

800 grader!

Idag var det den hittills varmaste dagen sedan vi kom hit, åtminstone som vi noterat på termometern. 35.8 grader stod tempen på runt lunchtid men det kändes lätt som 800 grader! Puh! Det enda jag orkar med när det är så varmt är att äta jordnötsmör!:) Men det är inte så tokigt det. 

Vi har gått och väntat på ett paket från Sverige i snart 3 veckor, hade nästan gett upp hoppet. Och så plötsligt hittade vi det på vår terrass igår kväll! Lycka! Dock visade det sig att tassa-strumporna jag beställt till Melker var för små. Attans osis, nu har vi alltså ett par alldeles för stora badskor och ett par försmå strump-skor. Typiskt! Han går visserligen mest barfota här men hade sett fram emot de strump-skorna att ha när han vill gå själv ex i köpcentret. Men paketet innehöll även ett par coola små solglasögon men snodd runt huvudet. Jättebra att ha! Och ett myggnät till vagnen. 
Har nu lärt mig vikten av att mäta bebis fot innan skoinköp. 

Idag har vår favvorestaurang öppnat igen efter en veckas semester. Gott! 
När vi inte har egna möbler med oss till restaurangen så tar vi med egen tallrik med egenlagad mat (till prinsen). Idag fick han kycklingomelett till middag och det gick ner det också. Han är ett riktigt litet matvrak! Han har lagt på sig så många Thailands-kilon att det börjar bli riktigt jobbigt att bära honom. Eller också har han alldeles för klena föräldrar som bör styrketräna mer. 

Igår var vi på en restaurang med fiskdamm till prinsens stora förtjusning och han pekade hejvilt! Han är ju inne i en fas när han pekar på allt och säger "dä", otroligt sött!

Insåg att jag fick hejda mig lite vad gäller jordnötssmöret och sprang iväg ut och köpte en papaya här på kvällskvisten. Har inte varit så förtjust i papaya innan men nu har jag kommit på att det finns ju flera sorter. Denna som är gulaktig i skalet är riktigt god!

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag ännu hungrigare, Jag har vattenfastat nu i nästan tre dagar, 6 timmar kvar.
    Bra att paketet kommit fram, jag har hela tiden glömt att fråga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, imponerande! Fasta är något jag klarar av i ca 3 timmar, sedan måste jag ha mat. Paketet har kommit fram, tusen tack för hjälpen!

      Radera