Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

torsdag 16 april 2015

Erfarenheter av barnmat, blöjor mm i Thailand del 1

Tänkte skriva lite om våra erfarenheter hittills av bebisgrejer såsom barnmat, blöjor och övriga bebisgrejer här i Thailand (eller åtminstone Hua Hin). Vi har ju bara varit här en månad än så länge men lite har vi kommit till insikt med ändå. Kan vara bra info om man planerar en liknande resa och gör man inte det är detta ett riktigt tråååk-inlägg!:) 

Blöjor: 
Finns jättebra Up&Go-typ av blöjor att köpa överallt här. Det märket vi använder är Mamy Poko. Dom är absolut likvärdiga med ex Pampers eller Liberos Up&Go. Dock är dom ganska dyra, i lokala mått mätt. De kostar runt 3-4 SEK per böja och det är väl ungefär samma styckepriser som hemma. Men sedan går det inte åt lika mycket blöjor här som hemma då lillen ofta springer runt naken. Det finns alldeles säkert fler bra och kanske billigare sorter som vi inte provat ännu. Blöjor till natten hade vi med oss ett stort packe hemifrån som precis tagit slut så just nu sover han i "byxblöjorna". 

Barnmat:
Här i Hua Hin är inte barnmatsutbudet i matvaruaffärerna särskilt stort. Visserligen har vi bara besökt tre stycken, två av dom väldigt stora och en lite mindre butik. Som man ser på bilden från den stora Tesco Lotus i Market Village, finns en liten hyllsnutt med burkmat. Det är mest Heinz men man hittar samt några klämmisar från det Thailändska märket Peachy. Mestadels fruktpureer, bebisjelly och bebisdesserter från Heinz, endast en som är en fullständig måltid. Men de burkar vi testat är jättebra och lillen älskar fruktpureerna. Bebisjellyn och desserter har vi hoppat över att prova. Klämmisarna från Peachy fick helt ok betyg från vår matglade lille son, där slinker det mesta ner:) Men vi köper inte dom ändå eftersom jag tycker de smakar apa, hua! Inte ens den med mango och banan var god, hur kan man misslyckas med de ingredienserna??! Innehållet står specificerat och det ska inte våra några konstiga tillsatser eller socker. Något som är toppen är att svenska restaurangen Cajutan säljer fryst barnmat som de tillagat. Bra utbud och helt ok priser, 100 Bath för 180 gram. 

Snacks finns det hyfsat gott om, riskex av olika slag som är osötade. Även organic ricecrackers. Vi har testat flera varianter som funkar utmärkt för lillen att tugga på ex om vi sitter på restaurang. Finns tom snacksbollar, typ Puffits. Dessa har vi inte hunnit prova ännu. 

Av typ flingor/gröt och modersmjölksersättning (Nestle NAN) finns det massor att välja på, se bilder nedan (gröt ovan). Vi hade tre paket vardera av välling och gröt med oss. Om ca en månad är förrådet slut och det blir dags att testa Nestles Cerelac som jag, efter lite research, kommit fram till bör vara som gröt. Återkommer om det. 
Länk till förberedelser inför resan där jag skriver om vad vi bunkrade upp med inför resan: http://resamedbebis.blogspot.se/2015/03/ar-vi-redo.html

Leksaker:
Leksaker till mindre barn är svårt att hitta till hyfsade priser. Antar att det beror på att det kostar en del att tillverka säkra barnleksaker. Till barn 3+ är det jättelätt att hitta och billigt och helt ok utbud. Bebisar mycket svårare och väldigt dyrt. Synd med tanke på att leksaker inte är något man prioriterar att fylla resväskorna med:) Men som tur är brukar det mesta funka att leka med om man är bebis, det behövs inte särskilt mycket leksaker det mesta i omgivningen är nytt och spännande att "upptäcka". Melker leker ex med köksredskap o dyl.

Övrigt smått och gott:
Bebisgrejer är inte alltid helt lätt att få tag på här, särskilt inte med kvalitet. Solglasögon som går att sätta fast om huvudet och är flexibla var störomöjligt att hitta. Vanliga små plastsolglasögon går att hitta men en tio månaders sliter av dom med en gång så ett måste med rem om huvudet. Uv-skydd var inte heller helt självklart. Myggnät till barnvagn var också svårt att hitta. Myggnät till spjälsäng var det närmaste vi kunde komma och det var alldeles för stort för vår sulky. Badbyxor som håller tätt för poolbad var också lite lurigt att hitta. Det fick bli någon form av badblöja som är helt värdelös visade det sig. Engångsbadblöjor ska gå att få tag på har vi hört, har frågat efter det här på Tesco men där finns det dock inte. De exempel jag tagit upp här är dock inga superviktiga saker, det mesta går att leva utan eller lösa på något sätt.
Badblöjan vi använder nu. Knapparna håller dåligt och passformen är sådär. Prinsen ser ut som en liten geting i den:)

Det blev ett långt inlägg. Kommer att skriva fler delar i ämnet allt eftersom vi testar oss fram. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar