Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

onsdag 29 april 2015

Plaskdammen!

Igår i köpcentret hittade vi en liten uppblåsbar plaskdamm till prinsen för 150 TBH vilket alltså blir ca 30 SEK. Som hittat! Och prinsen är såklart stormförtjust och trivs som fisken i sin lilla pool. Perfekt att ha på gräsmattan i skuggan av palmerna att leka i när solen är som starkast mitt på dagen. Vi brukar även försöka pricka in en lång siesta under den tiden också för att undvika solen.

Klockan 6 imorse var hela familjen vaken och den lilla poolen sattes upp, innan klockan slagit 7 var den fylld och det var dags för premiärdoppet! Otroligt härligt att se hans lycka över sin egna lilla pool. 

Under besöket i köpcentret igår passade Kalle på att ta en timmes massage medan jag och prinsen lekte i Kiddyland och sedan sövde jag honom i vagnen och strosade runt. Nästa gång vi går till Market Village är det min tur att dra en massage. Oj som jag längtar!

 Kiddyland

Melker känns så otroligt "stor" och självständig helt plötsligt, för lite mer än en månad sedan började han stappla framåt på två ben. Först såg han verkligen ut som Frankenstein och lät som en neandertalare när han kom farande. Men nu blir han mer och mer som en liten pojke och vår lilla bebis börjar bli stor! Han låter visserligen fortfarande mest som en neandertalare:)

Stora lilla prinsen på morgonprommenix!

Stora lilla prinsen tycker även att han är stor nog att bestämma när det är läggdags och inte.

Maten här är så otroligt underbar och billig! Det är faktiskt dyrare att laga mat själv än att gå ut och käka något gott! Vi köper även en del take away när vi känner att det passar dåligt med Melkers mat, sömn eller humör, att gå på restaurang:) Men generellt funkar det väldigt bra att gå på restaurang med honom. Vi brukar ta med en portion mat hemifrån till honom som vi värmer precis innan vi lämnar huset. Så får han äta sin middag samtidigt som oss. Ofta brukar det även behövas någon form av snacks som underhållning eftersom han inte äter själv ännu, han klarar endast laddade skedar. För att underhålla honom under hela restaurangbesöket brukar han få något kex att pillra med eller någon frukt och så har vi alltid med 2-3 st leksaker. Vi brukar låta honom springa omkring lite på golvet om det går eller gå runt och visa honom saker. Ofta kommer det någon thailändare och vill leka/prata/gulla med honom vilket är perfekt underhållning. Härom dagen kom det ett helt gäng småtjejer och ville fota honom och titta på honom. Han njuter verkligen av uppmärksamheten:)

I eftermiddags på restaurang, prinsen ville gärna smaka på pappans nya frisyr!


Liten rastlös prins med myror i brallan!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar