Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

fredag 21 augusti 2015

Inte alltid som man tänkt sig..

När man har småbarn blir det ju inte alltid som man tänkt sig och just därför är det så bra om man är ute i god tid. Det är vi inte alltid så bra på. Vi hade tänkt oss att åka till Immigration igår (torsdag) och förlänga våra visum. Torsdag var näst sista dagen för vår del. Vårt visum gällde till och med den 21:a och blir man försenad får man böter. Natten mot torsdag vaknar jag av att Melker spyr ner hela mig, sig själv och sängen. Sedan fortsatte han spy titt som tätt i några timmar. Det blev därmed inget av med visum-förlängning den dagen som ni kanske förstår. Stackars lillen! Men som tur var gick det över efter några timmar.

Troligen så var det vattnet som gjorde honom dålig. Jag hade använt vanligt kranvatten och kokat upp i vattenkokaren till hans kvällsgröt. Om kranvattnet ska vara säkert så måste det även koka i några minuter har jag läst nu i efterhand. Vattenkvaliteten är tydligen mycket sämre nu under regnperioden. Hade jag ingen aning om, trodde det var safe om det var uppkokat. Man lär sig av sina misstag.

Stå still är inte riktigt prinsens grej:)

Idag var alla pigga och krya och vi åkte till Immigration och fick en ny stämpel i passen. Vi åkte tidigt på morgonen och det gick om möjligt ännu snabbare och smidigare denna gången! Skönt! Har hört att det är på gång ett 6-månaders visum, skönt att slippa åka och stämpla passen hos Immigration. 

När vi var färdiga hos Immigration tog vi en lunch på den nyöppnade matmarknaden precis nära vårt radhusområde. 

Prinsen höll hårt i sin smoothie! Han fick en liten skvätt av min i en egen mugg. 

På eftermiddagen gick vi och köpte lite barnmat på Cajutan, en svensk restaurang. Melker är ju stor nog att äta vanlig mat men eftersom de använder mycket MSG i restaurangmat i Thailand känns det inte så bra att han får restauranglagat för ofta. Han får en blandning av hemlagat, Cajutans barnmat, restauranglagat och Heinz barnmatsburkar. MSG är alltså smakförstärkare, glutamat. 

Korvstroganoff, köttbullar och mos och dillfisk blev det. Dessa är tillagade utan konserveringsmedel, tillsatser, salt och socker. 

Mamman köpte sig lite chokladbollar också från Cajutan, mums! 

Prinsen har kommit in i en riktig tomat-period. Han älskar tomat och då gärna från någon annans tallrik än sin egen. Här sitter han och gapar efter pappas tomat. 

2 kommentarer:

  1. Vi bor två hus bort från där vi bodde när ni var här. I huset där familjen med tvillingtjejerna bodde, de som bla rekommenderade restaurangen OY. Bästa huset hittills tycker vi.

    SvaraRadera