Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

onsdag 19 augusti 2015

Borta bra men Baanen bäst!

Vi bestämde oss i söndags för att vi ville tillbaka till Hua Hin och vår Baan. Då vi bara har ca 4 veckor kvar till hemresan vill vi kunna njuta av den sista tiden och bara ha det gott tillsammans. Vi hade varit på resande fot i lite mer än 3 veckor och det är inte optimalt när man har en 14- snart 15-månaders. Packa upp och packa ner och hitta på lösningar för att barnsäkra hotellrum blev lite jobbigt i längden. Det var lite svårt att hitta bra boenden också, hotellrum med litet kök, hiss eller på markplan, med barnsäker terrass, utan mögel, trädgård som är hyfsat lekvänlig osv. Därför valde vi att åka tillbaka där vi vet att lillen har det bra. Det är ju ändå för hans skull vi är här.

Glad att vara tillbaka på Baanen och få mammas hemlagade mat. Idag blev det kycklinggryta med äpple och broccoli och prinsen slevade i sig med god aptit. 

Och det vi kommer sakna med Phuket är definitivt de fina stränderna. 

Denna gången gick resan faktiskt riktigt bra. Skönt. Melker verkade inte lida av tryckförändringen vid start eller landning. Vi lyckades bara få i honom nässprej på ena sidan men sedan sov hanvid start och större delen av flygresan och vid landning åt han riskex och drack en massa vatten.  Skönt att det gick så bra efter vår mardrömsresa senast vi flög.
Vi åkte taxi till flygplatsen i Phuket med Kids on Board som har bakåtvända bilbarnstolar. Vi har anlitat dom flera gånger under vår tid i Phuket och är jättenöjda med deras tjänst. När vi sedan skulle åka från Bangkok (med ett helt annat bolag) beställde vi också bakåtvänd stol men fick en framåtvänd. Även om jag blev arg, gick jag försöka tänka på att vi iallafall har en barnstol. Det har vi alltid bokat på våra resor och endast en gång förutom nu, har vi fått "fel", en framåtvänd stol.

Något som är väldigt obehagligt är det här med explosionerna i Bangkok, hua! Vi flög ju från Phuket på måndag och tog en taxi från Bangkok ner till Hua Hin. Vi passerade några 100 meter från platsen där det smällde, men som tur var några timmar före det hände. Hoppas verkligen de får ordning på detta och att det inte blir fler smällar.

Imorgon tidigt ska vi åka till Immigration Burea och förlänga våra visum för sista gången. Håller tummarna att det går lika smidigt som senast.


2 kommentarer:

  1. Nu börjar Melker bli riktigt långhårig, snyggt!
    Ser fram emot lite bilder från det välbekanta Baan Jennie snart.
    Får man önska sig ett litet klipp på Melker när han lirar boll på gräsmattan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Långhårig och lockig i nacken, lilla guldlock! Klart farfar ska få sig ett fotbolls-klipp! Har varit fullt upp med öga som strulat och renovering här ute på Baanen så klippet dröjer lite men det kommer!

      Radera