Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

måndag 14 september 2015

Bye bye Baanen!

Idag lämnade vi Baanen, tredje gången gillt! Vi har ju haft några återfall men denna gången är det definitivt! 
En Baanen-groupie! 

Och ett sista dopp stod såklart på schemat för dagen. Man får ha överseende med min mindre snygga solhatt, pga medicinerna bör jag inte vara i solljus.

Hela morgonen och förmiddagen gick vi runt med resfeber och bara väntade på att det skulle bli dags att åka. Det blir alltid lite så när man inte ska resa direkt på morgonen. Man kan liksom inte slappna av. Förutom att packa färdigt fördrev vi tid genom att bada, leka och så tog vi en tur till ett stort skjul nära oss och köpte lite leksaker. Allt kostar 20 tbh per styck, sjukt billigt med andra ord. Vi köpte lite leksaker till de lite fattigare barnen som bor här. En kvinna som heter Bente samlar in leksaker och kläder till fattiga barn här. Hon har en Facebook-grupp som heter Vi som bryr oss. Där kan man följa hennes fina engagemang.
Kalle i leksaks-skjulet. 

Resan till Bangkok började väl sisådär. Vi hade bokat en bil med den bilbarnstol vi använt några gånger tidigare när bokat bil. Den går nämligen att vända bakåt också, bakåtvända bilbarnstolar växer inte på palmer(träd) här inte:) Men vi fick inte den utan det dök upp en snubbe med en minibuss och en bilbarnstol där bältet var trasigt. Det märktes inte till en början men när jag började justera bältet lite märkte jag att något var galet. Vi bad chauffören vända om och så åkte vi tillbaka till Baanen där de hjälpte oss att fixa fram den bilbarnstolen vi hade bokat. Det tog ca en timme så vi kom iväg lite senare än planerat. Men det gjorde inte så mycket mer än att det var lite drygt att vänta. Sista sträckan, när vi kommit in i Bangkok-området, var inte roligt. Det hade blivit mörkt och trafiken var rätt kaotisk och snabb framförallt. Jag var lite nervig. Men det gick fint. Att vi kom fram till hotellet lite senare än vi tänkt gjorde inte så mycket eftersom vi  ville hålla Melker vaken lite längre än vanligt för att börja tidsomställningen för honom. Till kl 21 kämpade han tappert och sedan slocknade han som en sten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar