Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

söndag 6 september 2015

Renovering av mamman och pappan

Denna veckan har vi ägnat en del tid på renovering av oss själva. Såhär på slutet av resan kommer man plötsligt på en massa behandlingar o dyl som man vill unna sig att göra här i Thailand då priserna är lite lägre än hemma. Både jag och Kalle har besökt frisören. Min klippning kostade 100 SEK, som hittat! Det visade sig dock att vi inte alls förstod varandra och ett tag var jag nära att gå mitt i klippningen. Men efter en del kommunikationsproblem löste det sig och även om hon höll på att bränna av mig håret med hårfönen så blev resultatet bra. Kalle var näste man på tur och valde, efter min upplevelse en annan frisör.


Sedan var det dags för att gå till tandläkaren. Både jag och Kalle har varit på en rengöring och putsning/polering av tänderna. Vi var på en mottagning som heter Cool Smile 2nd. Det var inte riktigt som att gå till tandläkaren hemma, funderade verkligen en och två gånger över hygienen och håller tummarna att de inte tummar på sådant. Men vi blev bägge två nöjda med resultatet, tänderna kändes lena som en baby-rumpa efteråt. det hela gick loss på ca 180-200 SEK per person och kändes helt klart prisvärt. Jag valde även att köpa ett hemmableknings kit till mig själv i "sluta amma-present". Det gick loss på 1250 SEK inkl blekningskrämen. De gjorde avgjutning av mina tänder och dagen efter fick jag hämta upp min tand-skena och blekningskräm. Man ska använda krämen i 4-6 timmar per dygn och då helst under natten. Än så länge har jag misslyckats totalt de gånger jag försökt använda mitt kit. Det är helt omöjligt att somna med de skenorna i munnen! Jag klarar helt enkelt inte av det. Men som tur är har jag inte särskilt gula tänder, min plan var bara att fräscha till dom lite. Jaja, bara att fortsätta öva!

Bjuder här på en selfie innan tandblekningen men efter rengöring och putsning hos tandläkaren.

Prinsen gladde sig över sin nya tandborste och borstade nöjt! 

Därefter var det dags för mig att besöka hudläkaren här. Jag har fått en del problem med huden under tiden vi varit här och tyckte det var bättre att söka vård här. Hemma är det ju lönlöst, tar oftast flera månader innan man kommer till rätt specialist. Här gick jag in på Bangkok Hospital och blev erbjuden en tid samma eftermiddag redan. Inte illa! Valde dock att komma tillbaka morgonen därpå. Fick träffa en jättebra läkare och har nu hopp om att medicinerna ska hjälpa. Jag får återkomma angående eventuella resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar