Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

fredag 22 maj 2015

I stormens öga!

Idag kom stormen och blåste förbi. Visserligen var det kortvarigt men den hann med att orsaka ett strömavbrott på ca en timme. Det hände precis när Melker skulle sova sin middagslur, lite otur då AC:n inte funkade och det blev ganska varmt och klibbigt. Resten av dagen har varit så ljuvlig, ganska svalt och lite vind. Med svalt menar jag runt 29 grader, helt lagom för mig! Passade på att fylla upp förrådet med prinsen-mat.
Det blev några burkar broccoli-köttbullar med timjan till prinsen.

Melker är inte så van vid det här att vara påklädd, här är ju oftast så varmt att kläder är överflödigt. I eftermiddags var det som nämnt lite svalare och vi klädde på honom med byxor. Han tittade så förvånat på sina byxklädda ben.
I köpcentret var det något jippo. Prinsen tittar nyfiket på trollkarlen på scenen. 

De senaste dagarna har det blivit tydligt att vår lille prins är på väg in i ett nytt utvecklingssteg. I och med detta har han plötsligt börjat sova en dagslur istället för två. Innan sov han mellan 2-3 timmar per dag och nu är vi glada om han skrapar ihop en timme (idag endast ca 1/2 timme). Det har varit perfekt under den här varma perioden att han sovit såpass mycket på dagtid. Men nu verkar det eventuellt ha vänt och blivit aningen svalare. Det blir lättare att göra aktiviteter på dagen nu när vi endast har ett sovpass att anpassa oss till. Igår tog vi exempelvis en songthaew och åkte runt en hel slinga och fick oss lite sightseeing. Songthaew är alltså bilar som går runt i en slinga, kostar 10 TBH per person och slinga och man hoppar på och av vart man vill längs med slingan. Det finns några olika bilar som går olika rutter. Vi valde sedan att gå av vid Villa Market som är en affär som erbjuder importerade varor. Det mesta är därmed ganska dyrt. Vi köpte endast lite barnmat.
Prinsen fick goda kex! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar