Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

torsdag 19 mars 2015

Prinsen inleder resan med ett besök på Bangkok Hospital!

Vår första dag (onsdagen) i Bangkok blev ingen höjdare! Prinsen blev riktigt dålig efter flygresan. Mardrömmen! Usch vad oroliga vi var. Han hade knappt ätit något under hela flygresan och första dagen i Bangkok steg febern och han blev allt gnälligare. På eftermiddagen var han otröstlig och skrek och skrek. Febern hade stigit till 40.5 grader och inte ens Alvedon lugnade honom. Vi tog beslutet att ta honom till sjukhuset. Som tur var låg Bangkok Hospital precis om hörnet. 

Otroligt märkligt ställe! Det fanns knappt några andra patienter där förutom vi, personal däremot var det gott om! I entrén fanns en rulltrappa som gick upp till ingenting?? Det var liksom bara väggar åt alla håll när man kom upp. Gissar att det kanske var under ombyggnation eller något men det såg väldigt konstigt ut. 

Först fick vi bara träffa två sjuksköterskor och en kvinna som hade administrativt ansvar. Så helt plötsligt, när försäkringsfrågan var löst, öppnades en dörr och där satt en läkare med munskydd. Kändes som att han satt och lurade därinne tills de hade säkrat att vi hade försäkringspengar som skulle täcka undersökningen. Läkaren var förövrigt ingen stjärna utan mer av en säljare. Han lurade på oss en dyr influensatest trots att vi inte tyckte det kändes särskilt troligt att det var influensa. Vi tackade nej ett par gånger men tillslut hade han tjatat sig till ett ja. Han försökte även sälja in antibiotika trots att han inte hade en aning om det var ett virus eller en bakterie-infektion. Han var även sugen på att skriva ut febernedsättande och nässprej. Vi nappade dock inte på något av dessa. Sköterskorna visade oss tekniken för att få ner febern genom att badda hela kroppen med våta handdukar, vilket var bra.
På Bangkok Hospital

Efter några timmar på Bangkok Hospital blev allting bättre. Inte pga läkarens insatser utan det bara blev bättre. Vi gick hemåt och lillen somnade sedan gott för natten. Efter det har febern Hållt sig under 40 grader, skönt. Håller tummarna att han blir helt frisk snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar