Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

onsdag 25 mars 2015

Ute på house hunting!

Idag har vi, som rubriken säger, varit ute och jagat hus. Vi har tittat på några områden som ligger närmare centrum (Market Village) än vi befinner oss nu. Vi besökte tre områden med radhus i två våningar men även ett område med parhus i ett plan. Även om det är lite opraktiskt med två våningar när man har en snabb liten prins så kändes ett av radhusområdena som det bästa alternativet för oss. Men det hade mest med läget och hur trevligt/trivsamt området kändes. Parhusområdet kändes så öde. Vi har inte bestämt oss men det lutar åt ett radhusområde som heter Baan Jennie, centralt och bra.

I natt regnade det ordentligt och vi fick strömavbrott vid 5-tiden. Jobbigt, det blev ganska varmt då air-condition lade av. Vi fick ligga och svettas lite innan strömmen gick på igen. Idag mitt på dagen blev det strömavbrott igen, dock märkte vi inte av det särskilt mycket då vi var i köpcentret och där har de antagligen generatorer. 

Innan resan hade Melker väldigt bra balans, gick bra med "enhands-stöd", klarade av att ställa sig själv upp utan stöd. Men i och med att han blev sjuk försvann kraften och balansen lite och på senaste har han varit mycket ostadigare. Men idag kändes det äntligen som att han var tillbaka! Han var mycket stadigare än på länge och märkte nog av det själv också för han ville bara gå hela eftermiddagen. Sökte liksom upp en hand hela tiden, mestadels pappa, och ville promenera. Han tog även tre, ganska kontrollerade steg alldeles själv, till mammans och pappans förtjusning! 
Övar med pappa! 

Om någon är intresserad av hur och vad vi äter (jag och Kalle) så äter vi oftast mat från de enklare gatustånden. Jag brukar välja sådant som är helt stekt, ex stekt ris med kyckling osv, medan Kalle är lite mer hardcore och äter det mesta. Vi drack vår sista dos Ducoral, mot kolera, i fredags och det tar ca två veckor att få full effekt. Priset för en lunch/middag brukar landa på 100-150 Bath för oss två. Det är alltså ca 30-45 kr, vilket känns överkomligt:) Frukost lagar vi just nu själva i vår lilla kokvrå, omelett med skinka eller cornflakes. 
Bilder på vår lilla studio. Den är ca 30 kvm, lite trångt men ganska tillfällig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar