Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

lördag 21 mars 2015

Prinsen gör Bangkok!

Idag var Melker äntligen helt frisk! Otroligt skönt! Vi har ju tidigare varit ganska förskonade från sjukdomar, Melker har såklart åkt på någon förkylning då och då men endast milda varianter. Han är dessutom inte bebisen som gnäller och gråter i onödan, han är oftast glad och på gott humör. Vi är väldigt ovana att se honom så ur form och dålig som han var och då blir man såklart extra orolig och sedan addera att vi inte är på hemmaplan, som gjorde det hela mycket värre. Summeringsvis var det några riktigt jobbiga första dagar här. Men vi är jätteglada för den hjälp och stöd vi fått från vårt fantastiska BVC hemma, Lillugglan. En riktig eloge till dom! Som jag nämnt tidigare ringde jag och pratade med dom i torsdags och fick väldigt bra och lugnande råd och sedan har vi även haft kontakt med dom online på en app-tjänst som dom har där en barnläkare svarar på frågor. Och även där fått bra hjälp. 
En frisk liten prins som läser kartor!

Något vi inte visste var att, om man behöver sjukvård utomlands, ska man med fördel ringa till SOS international (iaf om man har Länsförsäkringar) och så får man råd om vilket sjukhus man bör ta sig till. Detta visste inte vi och kan vara värt att veta om man hamnar i en sådan situation. Då slipper man förhoppningsvis en sådan skojare till läkare som vi fick:)

Idag har vi varit ute på lite äventyr! Det kändes roligt då vi endast sett hotellet och de närmsta kvarteren sedan vi kom hit. Men idag styrde vi kosan mot shoppingdistriktet. Vi betade av MBK, Siam Center och Siam Paragon. Det är alltså tre gigantiska shoppingcenter. Prinsen såg endast det förstnämnda och slocknade sedan gott i sulkyn och lyckades sova sig igenom resten av eftermiddagen. Helt otroligt! Måste berott på alla intryck och alla människor inne i MBK. För den som inte besökt Bangkok är alltså MBK ett shoppingcenter med både affärer och marknadsstånd. Det är lite rörigt, massa kopior och lite lågbudget. Siam Center och Siam Paragon är mycket fräschare och har äkta märkesgrejer. Paragon kändes riktigt stekigt. 

Lite gott och blandat från dagens utflykt!

Vi fick inte tag på de saker vi letade. Vi skulle köpa myggnät till sulkyn, solglasögon och badstrumpor till prinsen. Vi försökte beställa det från Jollyroom precis innan vi åkte men det verkar som att det blev något fel på ordern och vi fick aldrig varorna. Trots att vi ringde och dubbelkollade tre gånger. Det verkar vara väldigt svårt att få tag på dessa saker här. Vi får leta vidare i Hua Hin. Åker söderut imorgon!

Råkade ringa mamma idag, vi pratade några minuter. Kollade sedan upp pris per minut, 17,44kr per minut!! Rena rånet! Det kommer alltså inte ringas i onödan till Sverige under de kommande halvåret:)

Skärmdump från igår, 421 besökare i bloggen i onsdags! Roligt! Rekord för denna bloggen än så länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar