Bild

Bild
(lånad bild http://www.mythailandholiday.net/)

fredag 6 mars 2015

Restempen? Ganska hög!

Så vad har vi gjort de senaste veckorna? Vi har jobbat på förberedelser, visum har fixats, räkningarna går nu på autogiro, vi har bokat hotell i Bangkok, matpackning till prinsen har planerats, hur mycket gröt och välling som beräknas gå åt de första månaderna osv. Vi bokade ett hotell som heter Centra Station Hotel Bangkok, 4-stjärnor och ligger väldigt centralt, känns som ett bra val. Vi bokade fyra nätter. Det var nära att vi bokade från den 17:e mars och fyra nätter framåt, precis innan bokning insåg vi att tidsskillnaden och flygtiden gör ju att vi kommer fram dagen efter vi reser ut. Puh, nära ögat där!



Vi har investerat i solskyddskläder till prinsen, tröjor, byxor, solkeps och badskor. Köpte 3 st outfits från KappAhl som har fått bra i tester, sedan har vi en dräkt från Houdini också. Tror att det räcker till en början. Det vi har kvar är solglasögon och badstrumpor. Prinsens garderob har fått tillskott i form av lite t-shirts och shortor i tunna material. Shorts var inte helt lätt att hitta i butik nu, är nog lite tidigt på säsongen. Ett par har han, vi får försöka lösa något mer innan avresa.



Reseapoteket är så gott som ordnat! Vi har köpt:
Alvedon
Ibumetin
Klorhexidin (sårtvätt)
Semper vätskeersättning (den med bakteriekultur)
Dimexanol (hjälper vid diarré)
Kylbalsam
Xylocainsalva
Otrivin och Näsfrida nassprej
Solskydd till barn
Sterila kompresser



Även lite annat smått och gott såsom Aloe Vera, febertemp, nässug mm. Något viktigt som vi ska komplettera med är myggmedel av något slag. Jag har försökt leta något som funkat på barn under ett år men det verkar lite svårt. Eventuellt får det bli Citronella (citronolja) eller så får vi sätta myggmedlet på Lillens kläder så att det inte nuddar huden (tänker iof att ångorna kanske kan vara skadliga för honom att andas in?!) och komplettera med en sådan myggjagare som man sätter in i vägguttaget med ljus som drar till sig och dödar myggorna. Vi får se vad det blir för lösning där.

Vagn-research har pågått ganska länge nu. Vi har enats om att en Baby jogger Vue verkar vara en bra rese-sulky för våra behov. Kraven var en lättviktare som är smidig att fälla ihop, bra sufflett med solskydd, VÄNDBAR (viktigast) och inte för plastig. Känns som ett bra val med Vue:n. Den kommer att inhandlas under morgondagen. Jag och Melker ska även använda den på vår Norrlandsresa söndag-torsdag.

Lite nya leksaker till flighten ska också ordnas under kommande vecka. Min älskade, fina lilla farmor gick bort i förra veckan och jag och Melker åker upp till Gällivare på söndag för att vara med på begravningen. Det gör att vi får jobba effektivt med att göra det sista på våra to do lists de få dagar som är kvar nu. Lägenheten ska tömmas och städas ur i slutet av veckan. Uh, resfebern är med andra ord hög just nu! Men det mesta brukar ju ordna sig!☺️

Prinsen blir förresten 9 månader idag! Älskade lilla unge! 
Prinsen och jag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar